OVLAŠTENI SKF DISTRIBUTER

VIŠE REZULTATA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

VIŠE REZULTATA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

O nama

Naša kompanija

FIBEX je kompanija koja se bavi distribucijom ležaja, brtvi, remenja, lanaca i svih proizvoda za prenos snage. Svoje poslovanje započinje 1990. godine, a 1996. godine zvanično postaje ovlašteni distributer SKF grupacije, lidera u razvoju globalne tehnologije ležaja.

2001. godine kompanija svoje poslovanje širi na distribuciju i prodaju auto-dijelova, a 2018. godine u svoju ponudu uvrštava ležaje američkog proizvođača KBS, za kojeg postaje i ekskluzivni ovlašteni distributer za Bosnu I Hercegovinu.

2019. godine kompanija nastavlja sa daljim širenjem svoje ponude te postaje i distributer turskog proizvođača bakarne žice za viklovanje elektromotora – Emtel.

2024. godine kompanije postaje ovlašteni partner Henkel – Loctite proizvoda.

Firma ima pet zaposlenih i posluje na cijelom području Bosne i Hercegovine. Naša najveća snaga su inženjeri koji neprestano prate razvoj tehnologije u djelatnosti kojom se bavimo, kombinirajući iskustva iz više od 40 industrija sa primjenom SKF tehnološke platforme (ležaji i ležajne jedinice, proizvodi za prenos snage, instrumenti za dijagnosticiranje i praćenje kvara, sistemi podmazivanja i servisne usluge), što našim kupcima donosi dodatne vrijednosti u odnosu na konkurenciju.

Naši kupci

Osnovni cilj naše kompanije je održavanje partnerskog odnosa sa kupcima. Za tri decenije rada stekli smo povjerenje velikog broja kupaca u svim industrijama širom Bosne i Hercegovine, od javnih preduzeća do velikih proizvođača i izvoznika.

Posebno zadovoljstvo nam pričinjava povjerenje trgovaca, samostalnih mehaničara, električara i ovlaštenih autoservisa. Oni su nas prepoznali kao dugogodišnjeg partnera u ovoj branši u Bosni i Hercegovini.

Tehnička pomoć

Za sve proizvode iz naše ponude možemo vam pružiti stručnu pomoć, obuke, savjete, kataloge, ateste. Naši inžinjeri će vam rado pomoći u rješavanju svih problema i izazova s kojima se suočavate i odgovoriti na pitanja kao sto su:

  • Kako produžiti životni vijek ležaja?
  • Kako smanjiti intervale zamjene ležaja ili brtve?
  • Kako smanjiti potrošnju energije?
  • Kako produžiti životni vijek vaše mašine?
  • Koja je najbolja mast u mojoj industriji?
  • Sumnjate u autentičnost SKF ležaja?

Nazovite nas za savjet i rado ćemo vam pomoći!

Rješenja za podmazivanje

Imati pravog partnera za usluge podmazivanja je izuzetno važan faktor pri smanjenju preuranjenih kvarova. Ključ produktivnosti je vrijeme rada bez zastoja. Sa FIBEX-om možete naći rješenja za podmazivanje koja će produžiti vrijeme rada bez zastoja mašine i intervale između servisa te tako povećati produktivnost. Veća pouzdanost pomaže u smanjivanju troškova održavanja i rada, dok olakšana upotreba smanjuje troškove rukovanja. Sa SKF alatima za upravljanje podmazivanjem možemo vam pomoći da izračunate povrat ulaganja i da razmotrite potrebe za podmazivanjem.

SKF rješenje za podmazivanje dizajnirano je prvenstveno za optimizaciju potrebne količine sredstva za podmazivanje. Manje sredstva za podmazivanje bolje je za zaštitu okoline. Takodjer, optimalno podmazane mašine su energetski efikasnije mašine. Možete očekivati minimalna curenja i manje trenja, rezultirajući smanjenim nivoom buke. Sve u svemu, možete se pouzdati u SKF-ova rješenja u svom doprinosu sigurnijem i zdravijem radnom okruženju.

Rezervni dijelovi za motorna vozila

FIBEX u svom asortimanu proizvoda rezervnih dijelova pokriva najpopularnije automobilske aplikacije tražene na današnjem servisnom tržištu.

Naš koncept gradi se na visokom kvalitetu i vrhunskoj usluzi za naše kupce, bez obzira da li su profesionalno uključeni u servis motornih vozila ili obezbjeđuju proizvode za servisiranje.

Vodeći se svojim iskustvom dobavljača originalnih dijelova za proizvođače automobila širom svijeta, SKF tržište servisa motornih vozila rješava zahtjeve za rezervne dijelove za automobile i komercijalna vozila širom svijeta.

Ostale usluge

SKF nudi veliki asortiman usluga za proizvođače originalnih dijelova kao i rezervnih dijelova širom svijeta u svakoj većoj industriji i u svakoj fazi radnog vijeka opreme. Napredna SKF uslužna rješenja mogu vam pomoći u poboljšanju produktivnosti, smanjenju troškova održavanja, poboljšanju energetske efikasnosti, optimizaciji dizajna, smanjenju vremena do izlaska na tržište te – smanjenju ukupnih troškova vlasništva.

SKF usluge pokrivaju sve, od razvoja novih mašina i provjere projekata pa do generalnog servisa, integriranih rješenja za održavanje, obuke i daljinskog nadzora. Možemo vam pomoći u smanjenju potrošnje proizvodne energije i poboljšati njenu održivost. Zajedno ćemo raditi na određivanju onoga na što se trebate fokusirati i kako najbrže dobiti povrat svoga ulaganja.

Korpa
Sign in

No account yet?

Shop
Lista želja
0 Uporedi
0 items Korpa

Pošalji upit za veću količinu

Pošalji upit za cijenu